Arhiva 2019

Program

https://nasa-gip.hr//wp-content/uploads/2019/04/NASA_GIP_program_2019-2.pdf


FotogalerijaO investicijama i inovacijama pričali stručnjaci za lokalnu politiku i gospodarstvo

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i ove godine okupilo je sam državni vrh, brojne renomirane stručnjake, predstavnike lokalne i regionalne samouprave, predstavnike poduzetničkih potpornih institucija te velik broj poduzetnika i gospodarstvenika na 23. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje se održalo u Vodicama od 25.-27. travnja.

Ova manifestacija već je godinama izvrsna prigoda svima njima za razmjenu iskustava i dobrih praksi, raspravu o aktualnim gospodarskim izazovima, ali i za isticanje prilika i mogućnosti unaprjeđenja konkurentnosti Hrvatske kroz jačanje investicija i poticanje inovacija.

Pod sloganom „Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku“, ovogodišnje Savjetovanje tematski je usmjereno na poticanje proizvodnih investicija, razvoj industrije, izvozno orijentirano gospodarstvo temeljeno na tehnološkim inovacijama te na predstavljanje mjera i aktivnosti kojima će se potaknuti još jači razvoj poduzetništva u Hrvatskoj.

Na 23. Nacionalnom savjetovanju sudjelovao je direktor Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o.. Ova manifestacija  bila je izvrsna prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, raspravu o aktualnim gospodarskim izazovima, kao i za umrežavanje.

Izvor: https://tp-vk.hr/2019/05/03/23-nacionalno-savjetovanje-o-gospodarstvu-i-poduzetnistvu/


U Vodicama održano 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

U Vodicama se od 25. do 27. travnja 2019. godine održalo 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, s naglaskom na jačanje investicija i poticanje inovacija. Savjetovanju je prisustvovao i predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec sa suradnicima.

Prvoga dana, prilikom otvorenja savjetovanja, sudionicima su se obratili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ujedno i kao izaslanik predsjednika Vlade RH, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Vodica Nelka Tomić.

Posebnu pozornost izazvala su izlaganja suosnivača tvrtke Q Software, g. Filipa Ljubića o potencijalima i prednostima Hrvatske za ulagače te prof. Velimira Sriće o trendovima u upravljanju inovacijama i promjenama koje budućem gospodarstvu donose sve brže tehnološke promjene.

Ministar gospodarstva Darko Horvat i predsjednik Uprave HAMAG – BICRO-a Vjeran Vrbanac otvorili su poziv za program POC, namijenjen provjeri poslovnog koncepta, te su predstavljeni rezultati dosadašnje provedbe takvog projekta.

Drugi dan održavanja Nacionalnog savjetovanja donosi zanimljive panele, među kojima je prvi održan pod nazivom „Pitajte Vladu“ uz sudjelovanje šest ministara iz Vlade RH te glavnog državnog inspektora i ravnatelja HZZ-a.

Među mnogim pitanjima na koje su dužnosnici odgovarali, ističe se odgovor g. Mikulića koji je javno potvrdio kako novoosnovani Državni inspektorat za manje prekršaje neće odmah izricati kazne već će one ostati kao način postupanja za teže prekršaje. Inspektori će kod manjih prekršaja postupati u tri koraka počevši od prevencije i zatim edukacije, dok će izricanja propisanih kazni ovisiti o prethodna dva koraka.

Ovakav način postupanja je ono za što se Hrvatska obrtnička komora vrlo intenzivno zalaže već niz godina, a osobito naglašeno kroz pripremanje Akcijskog plana Vlade za administrativno rasterećenje gospodarstva. Očekujemo da će se taj zahtjev provesti i kroz praksu, upravo kako je na Savjetovanju i najavljeno, jer će to značiti veliko poboljšanje uvjeta poslovanja za hrvatske obrtnike.

U daljem nastavku Savjetovanja uslijedilo je zanimljivo predavanje izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije g. Zlatka Dalića o važnosti sporta kao hrvatskog izvoznog proizvoda, dok je poslijepodne bilo rezervirano za predstavljanje gaming industrije.

Tijekom programa trećeg dana Savjetovanja, prezentacije su održale i predstavnice Hrvatske obrtničke komore i to, gđa Sanja Martinovsky o projektu ranih upozorenja na probleme u poslovanju, kako bi se pokušalo pravovremeno intervenirati i probleme ukloniti, te gđa Suzana Kolesar o efikasnom rješavanju sporova kao načina bržeg, jednostavnijeg i jeftinijeg rješavanja problema s partnerima ili kupcima, što je preduvjet uspješnog nastavka poslovanja.

Izvor: https://www.hok.hr/novosti-iz-hok/odrzano-xxiii-nacionalno-savjetovanje-o-gospodarstvu-i-poduzetnistvu


Nacionalno savjetovanje o tome kako privući investicije za poduzetnike

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta po 23. put organizira  Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu,  koje će se održati 25. – 27. travnja 2019. u Vodicama.

Ovogodišnje savjetovanje bit će usmjereno na poticanje privlačenja investicija privatnog sektora, stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti te pozicioniranje Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje. Cilj je poticati proizvodne investicije, razvoj industrija, izvozno orijentiranog gospodarstva i kreativnih i tehnoloških inovacija te predstavljanje mjera i aktivnosti kojima ćemo zadržati mlade ljude u Hrvatskoj te ih potaknuti da krenu u svijet poduzetništva.

Ovim putem pozivamo vas da rezervirate svoje vrijeme i zajedno s nama sudjelujete u kreiranju i realizaciji ovog  projekta koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj  sudionika.

Detaljan program i točan vremenik svih događanja ovogodišnjeg Savjetovanja možete preuzeti na službenoj stranici: http://nasa-gip.hr/

Izvor: https://hamagbicro.hr/nacionalno-savjetovanje-o-gospodarstvu-i-poduzetnistvu-25-27-travnja-2019-u-vodicama/